Tuesday, September 6, 2011

Rockway.gr: The Mortal Flesh Of Love Review

FORTRESS UNDER SIEGE: "The Mortal Flesh Of Love"

FORTRESS-UNDER-SIEGESo... Ladies and Gentlemen.. this is Greek Power/Prog metal! Μάλιστα αν δεν ήταν αυτή η καταραμένη παγκόσμια κρίση, που έχει βάλει τους ανθρώπους πιο μέσα στο καβούκι τους από ποτέ, θα μιλάγαμε (και ίσως μιλήσουμε σύντομα), για τη πρώτη Ελληνική power metal σχολή, κάτι σαν το ξέσπασμα της Γερμανικής και Ιταλικής σκηνής προ δεκαετίας και βάλε!

Και ερωτώ… που ήταν τέτοια συγκροτήματα τόσο καιρό; Και απαντώ ότι, όπου κι αν ήταν, τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και μπάντες όπως οι Fortress Under Siege, δίνουν το παρόν με τη πρώτη full length δουλειά τους ονόματι “The Mortal Flesh of Love”!

Και για να τονώσω λίγο τη μνήμη σας, μιας και η μπάντα έχει φιλοξενηθεί ξανά στο περιοδικό μας, οι Fortress Under Siege ξεκίνησαν το 1992, υπό τη δυναστεία των κιθαριστών Φώτη Σωτηρόπουλου και Γιάννη Βασιλάκη και έπειτα με τη συμπλήρωση των κενών θέσεων του τραγουδιστή, μπασίστα και ντράμερ, στα πρόσωπα του Μιχάλη Σμέρου, Άρη Ματθαιάκη και Νίκου Δέδε αντίστοιχα!

Το παραπάνω team δημιούργησε ένα tape EP το 1996 και μετά αν και σιώπησαν ως μπάντα, συνθετικά ουδέποτε το έβαλαν κάτω! Γι’ αυτό και τώρα κατάφεραν επιτέλους να ετοιμάσουν τη πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους και να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει.

Δέκα power/progressive κομμάτια (εκ τον οποίον τα 2 είναι intro-outro), θα σας πάρουν τ’ αφτιά και θα σας θυμίσουν καλές και αγνές metal εποχές! Αν και τα πλήκτρα (Γιώργος Γεωργίου), υπάρχουν στιγμές που αδίκως κλέβουν τη παράσταση, σε γενικές γραμμές κάνουν τη μουσική πιο “γλυκιά” και εννοείται progressive.

Κορυφαίες στιγμές τα “Night Caress”, Gods of War, “Blind Faith” (ωραία εισαγωγή!), όπως και το ομώνυμο “The Mortal Flesh of Love”! Να αναφέρω πως στο σημερινό line-up βρίσκονται οι Γιάννης Δημουλάς στα ντραμς και ο Βαγγέλης Χατζηανδρέου στο μπάσο, όπως επίσης να μη ξεχάσω ότι η φωνή του Μιχάλη Σμέρου, παραμένει κορυφαία καλύπτοντας τέλεια τις απαιτήσεις των κομματιών. Ωραίο και αφαιρετικό το outwork… αντικατοπτρίζει όμορφα την ονομασία του δίσκου!

Πολιορκήστε τους σίγουρα!

Μιχάλης Κανακουσάκης

No comments:

Post a Comment